donderdag 25 juni 2009

18.000 Nederlandse onderneming in financiële problemen

Ongeveer 18.000 Nederlandse ondernemingen zitten mogelijk in financiële problemen. Vooral de beperkte toegang tot krediet brengt ondernemers in gevaar.

Dat concludeert accountancy- en adviesbureau Deloitte op basis van een steekproef onder 536 Nederlandse bedrijven. Het getal 18.000 mag dan ook met een korreltje zout genomen worden. Ook rept het persbericht van Deloitte over 'mogelijk 18.000 bedrijven in financiële problemen'.

Vijftig procent van de ondernemingen is voor het voortbestaan afhankelijk van kredietverlening. Maar bijna de helft van deze groep ondervindt enorme moeilijkheden met het verkrijgen daarvan.

Een derde van de bedrijven verwacht de komende tijd de afspraken met kredietverstrekkers niet na te kunnen komen. Opvallend genoeg heeft 37 procent van deze ondernemers hun situatie al met hun bank besproken.

"Niets doen is geen optie", vindt Oscar Snijders van Deloitte. "Bedrijven moeten met de banken om de tafel. Om het proces van het krijgen van krediet soepeler te laten verlopen, moeten bedrijven volledig en op tijd transparantie tonen."

Voor topvacatures in de accountancy en fiscaliteit: www.klop-partners.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten