maandag 8 juni 2009

EZ trekt subsidies voor bedrijven op

Nederlandse ondernemers die samen met andere bedrijven investeringsplannen hebben in het buitenland, kunnen rekenen op verruiming van subsidies door het Rijk.


Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken maakt vandaag bekend dat een speciale subsidiemaatregel voor bedrijven en kennisinstellingen wordt verruimd van euro 12 mln naar euro 16 mln.

De steunmaatregel - 'To get there' of '2g@there' geheten - is bedoeld voor kennisbedrijven die grote kansen zien op een buitenlandse markt. Ondernemingen kunnen de subsidie inzetten voor onder meer informatiestudies, demonstratieprojecten en economische missies.

Voor ondernemingen met internationale aspiraties

Met de verruiming van die maatregel wil Heemskerk meer groepen ondernemers bereiken die internationale aspiraties hebben. 'Nederland is groot geworden, omdat bedrijven over de grens durfden te kijken. Juist in deze moeilijke economische tijd is het belangrijk in Nederland de internationale blik te behouden', aldus Heemskerk.

Volgens Heemskerk verloopt het programma succesvol. Zo hebben Nederlandse waterbedrijven opdrachten verworven in de Verenigde Staten en slaagden Nederlandse gamesontwikkelaars erin opdrachten in Japan te krijgen.

Bron: Financieel Dagblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten