dinsdag 16 juni 2009

Beroepsverenigingen grip kwijt op accountancyonderwijs

De beroepsverenigingen hebben geen grip meer op het Nederlandse Accountancyonderwijs. Dit erkende NOvAA-voorzitter Gert-Jan van der Wielen gisteren op de jaarlijkse NOvAA-ledenvergadering te Uitrecht. Naar aanleidingen van de discussie over de aanstaande fusie van NOvAA en NIVRA.
Van der Wielen constateert dat steeds meer kantoren problemen hebben met het invulling kunnen geven aan de praktijkstage van hun AA- en RA-studenten/medewerkers. Dit probleem wordt veroorzaakt door het gegeven dat de beide Accountantsopleidingen opleiden tot certificerend accountant en dat de praktijkstage hierop gericht moet zijn. Deze klacht komt volgens hem niet alleen van kleine kantoren aar ook van (middel)grote spelers als Berk en BDO. De eindtermen van het accountancyonderwijs op zowel AA- als RA0-niveau, zijn eind 2007 vastgesteld door de Commissie Eindtermen Accountancyonderwijs. De AA- en de RA-opleiding moeten een opleiding garanderen tot auditor die voldoet aan Europese eisen. De eindtermen van beide opleidingen zijn gelijk. In de AA-eindtermen opleiding worden echter meer accenten gelegd op fiscale advisering en strategisch management voor het MKB.

Bron: Redactie Accountancynieuws

Voor vacatures in de accountancy en fiscaliteit kunt u een kijkje nemen op de website van Klop & Partners: www.klop-partners.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten