woensdag 17 juni 2009

Omzetgroei accountantskantoren vlakt af

De snelheid van de omzetgroei van accountantskantoren zal in 2009 afzwakken, met een toename die uitkomt op circa 5%. Dit staat in het sectorrapport `Visie op Zakelijke dienstverlening` van ABN Amro. Belangrijke thema`s voor de accountancybranche zijn ook dit jaar fusies, krapte op de arbeidsmarkt, regelgeving en automatisering.

Hoewel de druk op de fusie- en overnamemarkt en de arbeidsmarkt door de economische situatie enigszins is afgenomen, blijven deze punten belangrijke thema`s. `De verscherpte kwaliteits- en regelgevingsvoorwaarden en de omvangrijke investeringen in automatisering, training en opleiding van het personeel zijn moeilijker op te brengen`, aldus de bank. `Veel kleine kantoren zoeken daarom aansluiting bij grotere kantoren. Het aantrekken en behouden van gekwalificeerd personeel blijft een van de hoogste prioriteiten binnen de branche. Daarnaast nemen organisaties uit andere branches steeds meer accountants in dienst om te kunnen voldoen aan complexe wet- en regelgeving.`

Omdat veel kleine bedrijven de hoge investeringen die nodig zijn om te voldoen aan regelgeving en opleidingseisen niet kunnen opbrengen, zullen zij op zoek gaan naar partners. Verdergaande automatisering maakt het de accountant tegelijkertijd mogelijk extra efficiencymogelijkheden te bieden. De adviestak van accountantskantoren kan hierdoor sterk groeien.

Bron: Accountancy Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten